13 Mart 2022 Pazar

PİŞİ ve KEÇİ BACAĞI(mayasız)

Çok beğendiğim yağ çekmeyen pişinin tarifi sevgili Nurgül ‘ün 
Can dostum Suna ,Girit usulü keçi bacağını yapar ve çok beğenirim.Aynı hamurla beraber yaptım.Yağ emmeyen ve çok pratik ,15 dakikada hazır 















 MALZEMELER

  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
YAPILIŞI
1-Derin cam kasede un tuz ve karbonatı karıştırınız
2-Karışımın ortasını açıp yumurta ve yoğurt ekleyip karışımı çatalla yedirin.
3-Ele hafif yapışan hamur elde ediniz.
4-Hamurun yarısını unlu tezgahta 2 mm açınız.
5-Çay bardağı nin ağzı ile yuvarlak lar kesiniz.
6-Derin ve yayvan kaba ayçiçek yağı koyunuz.
7-Kızgın yağda arkalı önlü kızartınız
NOT:Kızaran pişileri hamur yogurdugunuz kirli kaba alınız.Fazla yağı için 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder