16 Mart 2022 Çarşamba

FIRIN SÜTLAÇ(HAMSİ KÖY SÜTLACI











Severek yediğim tatlıyı ilk defa evde denedim.Güzel bir tarif oldu.Ben pratik den yanayım ama çok oyalamadı.Yoğurt mayalamak için aldığım çiğ sütü  kaynattıktan sonra bir litresi ile sütlaç yaptım.Gelelim tarifimize 

MALZEMELER 

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 1 paket vanilya 
  • 3 yemek kaşığı nişasta 
YAPILIŞI 
  1. Pirinçi iki su bardağı su ile beraber 10 dakika haşlayalım
  2. Geniş tencerede sütü ısıtalım.Haşlanmış pirinçleride suyuyla beraber 10 dakika kaynatalım 
  3. İçerisine şeker  ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirmeye devam edelim 
  4. Nişastayı bir su bardağı soğuk suda karıştıralım.
  5. Yavaş yavaş karıştırarak nişastalı karışımı tencereye ekleyelim.Hemen katılaşacaktır.Tencerenin altını kapatıp vanilyayı içerisine ekleyip karıştıralım.
  6. Ocağın altını kapattıktan sonra fırına dayanıklı kaplara boşaltalım 
  7. Fırınının ızgara kısmını yakıp.Sütlaçları tepsi ile en üst göze yerleştirelim.
  8. Kaselerin üzeri karamelize olunca alalım 
  9. Ilındıktan sonra buzdolabında soğutalım 
  10. Üzerine kırılmış fındık ile servis yapalım ki,hamsi köy sütlacı olsun 
NOT:
Yağı alınmamış sütle yapılırsa lezzeti çok güzel oluyor.Sevdiklerinizle birlikte afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder