22 Temmuz 2022 Cuma

VİŞNELİ YAPRAK SARMA







 Uzun zamandır yapmayı istediğim tarifti.Kurban bayramı arefesinde kardeşim ve yeğenim için yaptım.Oldukça lezzetli oldu.Tabiki yaprağı da özeldi.Sarışın ve tatlı  kadın hayatımda tanıdığım özel kadın Sema’cığım dan geldi.

Ben tarifte kuş üzümü yerine çekirdekleri çıkarılmış vişne kullandım.Oldukça lezzetli oldu .Denemenizi öneririm 

MALZEMELER 

  • 50 adet asma yaprağı
  • 1 su bardağı dolusu pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 3 adet orta boy soğan 
  • 1 yemek kaşığı dolusu fıstık
  • 50 adet vişne(her dolma içine koymak için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane( ben taze nane kullandım)
YAPILIŞINI 
  1. Taze asma yaprağını kaynar su içerisine daldırıp çıkarın sonra soğuk sudan geçirin.Salamura yaprağı ise su dolu kapta yarım saat bekletip suyunu  süzün.
  2. Tencereye yağı koyup içerisinde küp doğranmış soğanı ve fıstığı 5 dakika kavurun 
  3. Pirinçi tel süzgeçe alıp bir kaç kez sudan geçiriniz ki nişastası gitsin 
  4. Süzülen pirinci de tencereye ekleyip kavurun.Pirinçler parlayınca içerisine çekirdekleri çıkarılan vişneyi ekleyiniz.
  5. Tuz ve baharatlarını ekledikten sonra içerisine yarım su bardağı sıcak suyunu ekleyip kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişiriniz.
  6. Ocağın altını kapatıp ılındıktan  sonra sarmaları yapabilirsiniz.
  7. Tencereye dolmaları sıralayıp üzerine tabak kapatıp 2 su bardağı sıcak su koyunuz önce harlı sonra kısık ateşte 20 dakika pişiriniz
  8. Soğuduktan sonra tabağa sıralayıp servis yapınız.
NOT:Asma yaprağının kalitesine göre pişme süresini ayarlayıp suyu biterse sıcak su ekleyebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder