7 Ekim 2022 Cuma

ANNEMİN SABLE BİSKÜVİSİ

 Canım annem nurlarda yat bu gün Mevlid Kandili senin tarifini ilk defa deneyeceğim.Her öğrencinin defterinde kayıtlıdır biliyorum.

Defterlerini karıştırdığımda buldum ve çok sevindim.Çocukken severek yerdim.









MALZEMELER 

  • 3 su bardağı un
  • 125 g tereyağı 
  • 1 yumurta sarısı akı üzeri için
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
Üzeri için,
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi (annem ceviz kullanırdı)
  • 1 yumurta akı
YAPILIŞI
  • Cam kabın içerisine tereyağı,yumurta sarısı ve pudra şekerini karıştıralım.Elenmiş unu ekleyip yoğuralım.Toparlanması için üzerini kapatıp buzdolabında 10 dakika dinlendirelim 
  • Hamuru merdane ile 2 mm kalınlığında açıp çay bardağının ağzı ile daireler keselim
  • Bisküvileri yumurta akına batırıp sonra fındık içerisine batıralım
  • Fırın kağıdı serili tepsiye dizelim
  • Önceden ısıtılan 175 derecelik fırında 20 dakika pişirelim 
  • Üzeri hafif pembeleşince alalım 
  • Hemen üzerine pudra şekerini çay süzgeci ile ekelim
  • Soğuduktan sonra servis tabağıma alalım 
  • Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder