12 Kasım 2023 Pazar

LOZNİK(göçmen pidesi)




 







Uzun bir aradan sonra merhabalar😍

Yöresel bir tarif aynı zamanda glutensiz bir börek,yufka yerine salamura yada taze yaprak kullanılıyor.Mısır unuyla yapılması da ayrı bir lezzet

MALZEMELER

  • 1/2 kg salamura asma yaprağı
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı sulu ayran
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 dal pırasa(yeşil yaprakları)
  • 3 dal taze soğan
  • 10 dal maydanoz
  • 10 dal dereotu 
  • 10 dal taze nane
  • Tuz,pulbiber,kırmızı toz biber
YAPILIŞI
  1. Cam kap içerisine ayran ve zeytinyağını alınız
  2. Yeşillikleri incecik kıyınız.Kabın içerine alınız
  3. Baharat ve tuzunu ekleyiniz
  4. Mısır ununuda  ekleyiniz.Koyu boza kıvamında olacak bir karışım için su ve mısır unu ekleyebilirsiniz 
  5. Fırın tepsisini yağlayıp sık aralıklarla yaprakları sıralayınız.Boşluk kalmasın biraz tepsinin dışına çıksınlar 
  6. Kepçe ile karışımı yaprakların üzerine yayınız.
  7. Sarkan  yaprakları içeriye doğru kapatınız
  8. Üzerine de kalan yaprakları sıralayınız 
  9. Önceden 180 derece ısıtılan alt üst fırında 30 dakika pişiriniz 
  10. Olunduktan sonra börek dilimi olarak kesiniz
  11. Ayranla yada çayla servis edilebilir.
  12. Sevdiklerinizle birlikte afiyet olsun 
Not:Kalınlığı bir parmak eninde olacak şekilde hazırlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder