23 Ocak 2024 Salı

ISPANAKLI NARLI PASTA

 Görünüşü güzel ,yapımı pratik bir pastanın yapılışını sizinle paylaşmak istedim 










MALZEMELER

Kek Malzemesi 

  • 10 adet ıspanak yaprağı
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi ve sıkılmış suyu 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 3 su bardağı elenmiş un
Puding Malzemesi
  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Damla sakızlı vanilya
Süslemek için nar taneleri
YAPILIŞI
  1. Yıkayıp kurutulmuş ıspanak yaprakları mikserde biraz sıvı yağ ile çırpılır 
  2. Derin çap kap içerinde yumurta ile toz şeker çırpılır
  3. İçerisine yağ ,süt ve portakal kabuğu rendesi ile püre ıspanak yaprağı da eklenir 
  4. Un yavaş yavaş eklenir 
  5. Yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen borcuma kek boşaltılır
  6. Önceden 160 derece ısıtılan fırında 30-35 dakika pişirilir 
  7. Ilınan kek tezgaha ters çevrilir.Tekrar düzeltilir.Üst kısmı ( kabaran) bıçakla alınır.Bu parça robotta çekilir 
  8. Kek tekrar düzeltilerek borcama alınır.Her tarafına çatal batırılır.Üzeri portakal suyu ile ıslatılır 
  9. Puding malzemeleri bir tencerede karıştırılır.Ocakda karıştırarak pişirilir.
  10. Puding kekin üzerine boşaltılır.
  11. Üzerine çekilen kek tozları serpilir 
  12. Nar taneleri ile üzeri süslenir
  13. Buz dolabında 3 yada 4 saat soğuduktan sonra servis yapılabilinirse
  14. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder