27 Aralık 2015 Pazar

YOĞURTLU ŞALGAM






Şalgamı haşladıktan sonra rendeleyiniz.Sarımsaklı yoğurtla karıştırdıktan sonra servis tabağına alınız.Afiyet olsun

MALZEMELER

  • 1 kg şalgam
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
  1. Şalgamları yıkadıktan sonra dış kabuklarını soyunuz
  2. Üzerini geçene kadar su dolu tencerede içerisine tuz ekleyerek yumuşayana kadar haşlayınız.
  3. Soğuduktan sonra rendeleyiniz.
  4. Sarımsakları tuzla dövdükten sonra yoğurtla karıştırınız.
  5. Rendelenmiş salgamlarla beraber sarımsaklı yoğurdu karıştırınız.
  6. Servis tabağına alarak servis yapınız.
  7. Meze olarak sunum yapabilirsiniz.Et yemeklerinin yanına da yakışıyor.
  8. AFİYET OLSUN

3 yorum:

  1. HArika görünüyor. Benim diyetime de uygun mutlaka yapacağım bunu. Hatta sarmısak koymazsam okula da götürebilirim bu salatayı.

    YanıtlaSil
  2. Fatoş'cuğum şalgam turşusunu hazır alıp ondanda yapabilirsin.Hazırlarının içerisinde sarımsakta yok.

    YanıtlaSil